Εκπαίδευση πυρόσβεσης στην ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

“Νίκος Στεργίου και Νίκος Αργυρόπουλος στην επίδειξη των φορητών μέσων πυρόσβεσης και την παρουσίαση του νέου πυροσβεστικού υλικού fire pro. Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στους χώρους του εργοστασίου„

Εκπαίδευση στην πυρόσβεση, ασφάλεια στο εργοστάσιο. Διάρκειας τριών ωρών ήταν το σεμινάριο, θεωρητικό και πρακτικό, στα μέσα κατάσβεσης. Στο πνεύμα αυτό για τρίτη συνεχή φορά οργανώθηκε σεμινάριο χρήσης φορητών πυροσβεστικών μέσων στο εργοστάσιο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, υπό την ευθύνη του Νίκου Στεργίου της εταιρείας FIRE X. Επιπλέον έγινε η παρουσίαση του νέου πυροσβεστικού υλικού fire pro, παρουσία και του αντιπροσώπου της Fire Pro Hellas Νίκου Αργυρόπουλου.

Το υλικό αυτό εξάγεται σε 75 χώρες ανά τον κόσμο, παράγεται στην Κύπρο και είναι ένα κατασβεστικό μέσο τέταρτης γενιάς. Την εκδήλωση την πλαισίωσαν από μεριά Βεργίνας και την οργάνωσαν ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Δημτσούδης, ο προϊστάμενος ασφάλειας Δημήτρης Ψάλτης και ο προϊστάμενος συντήρησης Πέτρος Πετρίνι.

Για την σωστή εκπαίδευση στον τομέα της πυρόσβεσης εργάζεται η FIRE X στο πλαίσιο καλής συνεργασίας που διατηρεί με βιομηχανίες, με σχολεία και με τον οποιονδήποτε ιδιώτη. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της συνεργασίας, όπως ενημερώνει ο κος Στεργίου “πηγαίνουμε επί τόπου εφόσον καλεστούμε και δείχνουμε πως χρησιμοποιούνται τα μέσα τα οποία προμηθεύουμε και συντηρούμε. Στη Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης συγκεντρώθηκε το προσωπικό που είναι υπεύθυνο και οι ομάδες πυρασφάλειας σε ένα καινούριο χώρο της βιομηχανίας. Σε προτζέκτορα έγινε η παρουσίαση της θεωρίας για τις φωτιές γενικότερα, τα είδη κατάσβεσης, τα μέσα που διαθέτει το εργοστάσιο.

Μετά στον αύλειο χώρο έγινε πραγματική χρήση των πυροσβεστήρων. Στο δεύτερο σκέλος του σεμιναρίου έγινε παρουσίαση του κατασβεστικού μέσου fire pro που ενδείκνυται για βιομηχανική χρήση. Η παρουσίαση έγινε από τον Νίκο Στεργίου ως εκπρόσωπος Αν. Μακεδονίας και Θράκης και από τον Νίκο Αργυρόπουλο ως εκπρόσωπος της Fire Pro Hellas.